Urządzenia i Akcesoria
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Spód z herbatników
-
100 g herbatników np. maślanych
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 szczypta soli
Gruszki z szafranem
-
300 g gruszkę bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100 g białego wina100 g wody
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
2 - 3 szczypty szafranu
-
1 - 2 łyżeczki brązowego cukru
Krem
-
250 g mleka
-
80 g cukru
-
1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (40 g)
-
300 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
164.5 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
1171.8 kJ /
279.9 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
33.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Serniczki w słoikach
4 Std.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min
Jeżynowa panna cotta
4 Std. 10 Min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 Std. 20 Min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 Std. 30 Min
Jogurt waniliowy z biszkoptami i morelami
1 Std. 30 Min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 Std. 35 Min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Serniczki z wiśniami
45 Min
Pudding truskawkowy
2 Std. 35 Min
Deser twarogowy z mango
15 Min